Skip to content
Politică

Atanasiu, critici dure la adresa ASF: Trebuie să răspundă!

psnews.ro
" "

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu afirmă, într-un comunicat de presă remis, marți, redacției de știri Psnews.ro, că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este obligată să rezolve criza asigurărilor, iar protestele transportatorilor nu pot rămâne fără ecou, arătând că poliţele RCA au crescut cu 400 – 500% în decurs de doar un an.

„Problema asigurărilor obligatorii pentru autovehicule nu este de ieri, de azi. Însă pare că a atins un apogeu. Când numeroase drumuri din ţară sunt blocate de oameni nemulţumiţi, este clar că există o problemă. Şi pe bună dreptate o fac! Indiferent ce activitate economică desfăşori, când un cost îţi creşte cu 400 – 500% de la un an la altul, poţi ajunge în situaţia de a trage obloanele. Sau mai ai varianta de a creşte preţurile, fapt ce afectează întreaga populaţie. N-am auzit nici să fi crescut numărul accidentelor, nici să se fi scumpit piesele de schimb, lucruri care poate ar fi putut explica într-o mică măsură creşterea. Aşa că se ridică nişte întrebări pertinente la care ASF trebuie să răspundă”, susţine Atanasiu.

" "
" "

Mai mult, acesta critică ASF pe motiv că nu a comunicat pe tema protestelor transportatorilor, adăugând că această instituţie „trebuie să înţeleagă că nu e o enclavă”.

„Reconstruim încrederea, ţintim performanţa” – aşa stă scris pe prima pagina din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al ASF, ce poate fi consultat pe site-ul instituţiei. Mă întreb care obiectiv îl vizează creşterea poliţelor de asigurare RCA cu 400 – 500% în decurs de doar un an: reconstruirea încrederii sau ţintirea performanţei? Bănuiesc că din acelaşi registru tragicomic e şi obiectivul pe care instituţia şi-l trasează pe acelaşi site: promovarea stabilităţii activităţii de asigurare şi apărarea drepturilor asiguraţilor”, arată Atanasiu.

Totodată, Atanasiu a susţinut că ASF este obligată să rezolve criza asigurărilor, dar în acelaşi timp şi să comunice şi să răspundă întrebărilor ridicate.

„Nu pot să nu semnalez faptul că mai mulţi membri din conducerea Autorităţii, printre care preşedintele, dar şi vicepreşedintele care răspunde de segmentul de asigurări, au fost aleşi în anul 2014. Ce s-o fi schimbat în doi ani de zile sub acelaşi management? Când şi-a făcut conducerea instituţiei bine treaba în stabilirea preţurilor: în 2014 sau acum? Mi-aş dori să aflăm răspunsul la aceste întrebări cât mai curând”, declară Atanasiu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *