Skip to content
Politică

Atanasiu devoalează planurile PNL pentru alegerile parlamentare: Vom avea cel puţin…

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu devoalează planurile Partidului Naţional Liberal pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an.

PNL va avea cel puţin o treime parlamentari noi în viitorul legislativ, a declarat vineri la Braşov, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, citat de Agerpres.

„Experienţa după alegerile locale ne arată că va trebui să facem ca şi la învăţământ, o chestie duală, să împletim experienţa unora dintre membrii noştri cu tinereţea şi noutatea care trebuie să apară în viaţa politică românească. Eu vă spun că vom avea cel puţin o treime parlamentari noi care nu au mai fost în Parlamentul României. Vom păstra o parte dintre parlamentarii care au dat randament şi care au performat, care nu au probleme de integritate astfel încât experienţa lor şi dorinţa de afirmare a celor tineri să ne aducă cele mai bune rezultate”, a subliniat prim-vicepreşedintele PNL.

El a arătat că pe listele pentru viitorul Parlament vor fi şi tineri şi femei, în proporţii suficient de mari în aşa fel încât „să nu mai fim consideraţi singurul Parlament misogin din Europa”.

„Vă garantez că pe listele PNL nu veţi vedea nici un candidat care să aibă, de exemplu, dosarul domnului Dragnea, preşedintele PSD, să fie cu sentinţă de condamnare chiar dacă cu suspendare”, a punctat prim-vicepreşedintele PNL.

Teodor Atanasiu a mai spus că în această perioadă se lucrează intens la listele de candidaţi pentru Parlament, urmând ca în luna septembrie conducerea partidului să ia în discuţie candidaturile pentru a le valida. De asemenea, se lucrează la programul de guvernare,
care va aduce în discuţia opiniei publice şi câteva teme importante, cum ar fi un proiect de lege privind pedepsele alternative care să ducă la înlocuirea unor pedepse privative de libertate. Proiectul de lege va fi prezentat pe larg în perioada următoare, iniţiatorul acestuia fiind parlamentarul PNL de Braşov Gabriel Andronache, a spus Atanasiu.

El a declarat că s-a aflat vineri la Braşov după ce la nivelul conducerii partidului s-a hotărât ca toţi prim-vicepreşedinţii să se deplaseze în câteva judeţe pentru a vedea cum se desfăşoară lucrurile în această perioadă de pregătire a alegerilor parlamentare.

„Am fost desemnat să vin la Braşov să văd dacă lucrurile se desfăşoară în conformitate cu planificarea făcută de conducerea partidului. Am venit, am constatat, lucrurile sunt în regulă şi sunt mulţumit”, a concluzionat Teodor Atanasiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *