Skip to content
Politică

Atanasiu îl desființează pe Ponta, dar trimite săgeți și spre Cioloș EXCLUSIV

psnews.ro
" "

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu îl desființează pe fostul prim-ministru Victor Ponta, apreciind că acesta va ieși din viața politică, din cauză că nu va mai beneficia de sprijinul președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Într-o declarație oferită, miercuri, pentru PSnews.ro, senatorul PNL l-a ironizat pe ex-premier, în contextul recentelor demersuri ale acestuia de a-și păstra dreptul să profeseze ca avocat.

" "
" "

CITIȚI ȘI: UPDATE Zi decisivă pentru Ponta: ar putea fi exclus din avocatură

„Omul este normal să încerce să își păstreze o slujbă, fiindcă, în curând, o să iasă din viața politică (nu cred că îl mai pune domnul Dragnea parlamentar sau altceva) și atunci va trebui să profeseze și el, să-și câștige existența. Meseria de avocat e o meserie frumoasă, pe care încearcă să o păstreze. Dacă nu… nu știu – se va ocupa cu altceva. Numai el știe ce abilități are – nu i le cunosc”, ne-a spus Atanasiu.

În altă ordine de idei, l-am întrebat pe Teodor Atanasiu ce ar face PNL dacă, în eventualitatea unui executiv Dacian Cioloș 2, liberalii NU vor fi cooptați la guvernare.

„Partidul Național Liberal nu respinge o formulă cu Dacian Cioloș premier, dar premier peste un guvern politic, nu peste un guvern tehnocrat” a sunat răspunsul senatorului PNL.

La insistențele noastre (ce se va întâmpla dacă, în ciuda oricăror speranțe, Cioloș va face guvern politic, dar FĂRĂ Partidul Național Liberal), fostul ministru al Apărării a replicat: „Atunci PNL va susține un guvern cu un premier care să vrea susținerea PNL-ului”.

Și totuși: dacă se încăpățânează Dacian Cioloș să alcătuiască un cabinet fără PNL? Vor depune liberalii moțiune de cenzură? Replica lui Teodor Atanasiu a venit în aceeași notă ca mai sus: „Partidul Național Liberal fie se va regăsi în viitorul guvern, fie va face opoziție viitorului guvern. Nu poate să rămâne în opoziție și să coabiteze cu guvernul”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *