Skip to content
Politică

Atanasiu: Nu-l văd pe Ponta făcând o construcţie politică!

psnews.ro
" "

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Teodor Atanasiu, a afirmat sâmbătă că fostul premier Victor Ponta şi-ar dori să creeze un grup care să-l urmeze ‘în afara PSD’, dar că acesta nu ar putea să facă „o construcţie” care „să conteze într-un timp foarte scurt”.

„Nu cred că foarte mulţi din PSD vor fi gata să plece de la putere în opoziţie. Eu cred că domnul Ponta şi-ar dori să-şi creeze un grup, mai ales de parlamentari care contează în ecuaţia puterii guvernamentale, în susţinerea Guvernului, şi ar trebui să-şi creeze un grup cât mai mare de parlamentari care să-l urmeze pe o construcţie în afara PSD, dar nu cred că se vor găsi foarte mulţi parlamentari care să facă această migraţie. În România, în ultimii 26 de ani, am văzut că migraţia se produce viceversa, din opoziţie către putere, nu de la putere către opoziţie. (…) De aceea, nu-l văd pe Ponta făcând o construcţie politică, care să conteze într-un timp foarte scurt”, a spus Atanasiu, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

" "
" "

El consideră că, deşi există, probabil, o serie de colegi de-ai lui Victor Ponta care îi promit susţinere, nu crede că aceşti îşi vor asuma public acest lucru, informează Agerpres.ro

„Deci, nu cred că socoteala de acasă se potriveşte cu aia din târg a domnului Ponta şi nu cred că foarte mulţi colegi care-i zâmbesc şi-i spun cuvinte frumoase la ureche le vor spune şi în public şi la vreo conferinţă de presă sau în faţa camerelor Parlamentului unde vor trebui să-şi declare plecarea de la grupul PSD către alte grupuri parlamentare sau ca independenţi. (…) Din ce am înţeles de la Dragnea, indiferent ce face Ponta, refuză să-l dea afară”, a precizat liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *