Atanasiu, prima declarație după ieșirea de la DNA

Liderul PNL București, Teodor Atanasiu a fost astăzi audiat de procurorii DNA, timp în jur de o oră și jumătate.

Acesta a declarat la ieșire că a fost audiat ca martor, în calitate de fost președinte AVAS, într-un dosar legat de termocentrala Turceni-Rovinari.

Mai exact, este un dosar legat de fosta societate de închidere a minelor, care, potrivit unei legi din 2005, trebuia să fie acționar la Turceni-Rovinari, însă acest lucru nu a mai fost pus în practică până în 2007. Între timp, complexele enegetice au intrat în insolvență, iar lichidatorul a cerut sumele datorate. Complexele energetice au vrut să o facă acționar pe societatea creată pentru închiderea minelor, dar în cele din urmă i-a plătit sumele lichidatorului, potrivit digi24.ro.

Acum, DNA îi cercetează pe directorii generali de la cele două complexe ca să afle de ce au efectuat respectivele plăți.

„Este un caz foarte elocvent cum statul se complică să-și mute singur banii dintr-un buzunar în altul, din ce-am înțeles eu”, a comentat Teodor Atanasiu. Liberalul susține că a fost întrebat despre cum se luau deciziile la AVAS, cum se numeau membrii în CA etc. Se poate (ca AVAS – n.r.) să fi avut contracte și cu firmele de avocatură ale lui Șova”, a recunoscut Atanasiu la insistențele jurnaliștilor. El a adăugat, însă, că în privința complexurilor Turceni-Rovinari contractele nu au fost încheiate cu AVAS, ci direct cu societățile”, a explicat Teodor Atanasiu.

Atanasiu nu este la prima vizita la DNA. Acesta a mai fost audiat în 2008 pentru a da explicații în legătură cu niște contracte încheiate în 2004, când liberalul era președinte al Consiliului Județean.

Teodor Atanasiu a fost pus sub învinuire și în dosarul fraudelor de la referendumul din 2012, dar ulterior instanța a decis scoaterea sa de sub urmărire penală.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: