Skip to content
Politică

Atanasiu pune degetul pe rană: cum poate profita PNL de conflictul Dragnea-Grindeanu EXCLUSIV

psnews.ro
" "

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a arătat cum poate profita Partidul Național Liberal de conflictul (chiar dacă nu foarte manifest) dintre greii PSD Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu.

Fostul ministru al Apărării din guvernul Tăriceanu a comentat sarcastic recentele informații apărute în presă (atât cea „pe surse”, legată de răceala dintre Dragnea și Grindeanu, cât și cea oficială, privind felul în care premierul vrea să-și execute șeful de partid în dosarul Bombonica), opinând că „dragostea politică” a celor doi social-democrați a ținut doar până la numirea fostului președinte al CJ Timiș la șefia Guvernului.

" "
" "

CITIȚI ȘI: Grindeanu nu neagă că vrea să-l execute pe Dragnea în dosarul Bombonica

„Niciodată dragostea politică nu ține foarte mult. Domnul Grindeanu avea interesul să fie numit prim-ministru de domnul Dragnea; domnul Dragnea avea interesul să-și pună un om al lui. Un om poate să fie al tău atâta timp cât ai ce să-i dai: i-a dat funcția de prim-ministru, gata! Urmează o nouă etapă”, a afirmat Atanasiu pentru PSnews.ro.

Solicitat să ofere o estimare în legătură cu eventualul câștigător din conflictul sus-amintit, Teodor Atanasiu a preferat să indice perdantul: poporul român.

„Nu știu cine câștigă, dar vă pot spune exact cine pierde: poporul român, fiindcă n-o să vedem o coaliție liniștită la putere, care să-și ducă programul de guvernare, care să facă ceea ce a promis în campania electorală, ci o să vedem lupte interne, un premier care are puterea executivă, un președinte de partid care are puterea politică și poate să șantajeze cu remanieri și așa mai departe… Deci cam asta va urma”, a spus fostul senator PNL.

În continuare, Teodor Atanasiu a arătat cum poate profita PNL de pe urma disensiunilor de la vârful PSD.

„Partidul Național Liberal va trebui să-și expună foarte clar ideile și propunerile pe care le are pentru ceea ce urmează să se dezbată în viitorul apropiat, fiindcă ceea ce noi propunem diferă total de ceea ce a propus Partidul Social Democrat. Va trebui să arătăm că nu populismul exacerbat este soluția pentru români, ci o revitalizare a economiei românești, care să ducă la prosperitatea fiecăruia”, a zis Atanasiu.

Nu în ultimul rând, l-am întrebat pe Teodor Atanasiu care mai este stadiul pregătirilor pentru Congresul PNL de pe 17 iunie și dacă el estimează că evenimentul va fi unul cu cuțitele pe masă ori dacă – dimpotrivă – va aduce pace între taberele liberale.

„Suntem pe ultima sută de metri, avem trei candidați, fiecare își prezintă moțiunile și încearcă să lămurească cât mai mulți dintre membrii partidului. Acum o să vedem cum lămuresc conducerile județene, fiindcă au nevoie de cel puțin 10 semnături de la 10 filiale județene pe fiecare moțiune, ca să rămână în cursă.

Eu cred că va fi un Congres cu cuțitele pe masă, fiindcă până la urmă este o bătălie internă (nu o bătălie cu adversarul politic) și va trebui ca după acea bătălie să rămâi cu toate forțele la aceeași masă și să mergi mai departe. Sper să fie o bătălie pe idei, pe programe. Din ceea ce am citit, am văzut că două moțiuni diferă substanțial: domnul Orban are o moțiune mai degrabă o moțiune conservatoare și creștină; domnul Bușoi are o moțiune total liberală. Să citesc și moțiunea domnului Cataramă, ca să văd despre ce e vorba”, a încheiat Atanasiu.

" "

2 comentarii la “Atanasiu pune degetul pe rană: cum poate profita PNL de conflictul Dragnea-Grindeanu EXCLUSIV

  1. Asa cum mai spuneam, PNL-ul nu mai exista decat cu numele, doctrina liberala este acum ,,populara” ca sa nu zic ,,populista” din respect pentru ce a facut PNL pentru tara,fizic s-a disipat in fostul PD, acum este condus de o fetiscana care l-a tradat odata, o sa-l conduca dupa congres, poate Predoiu, poate Busoi u si ..si… Ninel ce a mai ramas din PNL?legati-va ln continuare cu pietre de moara ca Johannis, sau Ciolos si atunci PNL-ul revolut cum este va fi mai pe,, nicaieri”Trist dar dureros de adevarat!

  2. Poate ca Atanasiu, un tip care, cățărat in varful PNL, a demonstrat prin atitudinea și conceptia sa ca acest partid se îndreaptă,fără echivoc, spre perineului existenței sale, de unde nu se va mai ridica niciodată. PNL demonstrează ca în România viata politica s-a terminat după ce „veteranii” au plecat dintre noi, iar noua pătură (foști securiști, toți, deghizați în marinari sa în altceva) s-a pus pe treabă. A dispărut (au ras) PNTCD, au scos din scena societatea civila și au necrozat, pentru cel puțin o jumătate de secol, atmosfera politica și sociala din tara. Dacă va rezista în lumea noastră politica de azi, PNL va fi doar o umbră de partid în care un Bușoi sau un Orban vor jongla cu niște interese. Semnalul e dat de pe vremea lui Căcărău care a introdus modelul „camarila” în viata politica românească, model pe care încearcă să-l repete prin acest cameleon numit Bușoi pe care-l vrea ales. Indiferent cine iese (se alege) partidul nu mai exista. Spiritul liberalism a fost ras de masonilor Tăriceanu, care a vândut PNL-ul PSD-ului ca el sa poată guverna în perioada sa Ge glorie, iar mai apoi ca sa poată sa manevreze și Parlamentului. Ăștia sunt urmașii Bratienilor care au declarat independenta în 1877, ai Bratienilor care făceau România Mare? Sa fim serioși, ăștia sunt doar niște profitori și diletanți, unii puși pe ciufulit din buget și pus pe chutuci ceea ce a mai rămas. Asta e doctrina lor, asta e credință lor care, atât timp cât la orizont se vede Nicușor Dan, va duce tara de râpă. Și Chiorul (groparul partidelor istorice din România care răsăritean după 89) mai trage o lovitura cu Chintus ca nu cumva asta sa deschidă pliscul. Concluzua: DOSARELE FOSTEI SECURITĂȚI VORBEȘTE! SECURITATEA REDIVIUS!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *