Skip to content
Politică

Atentat cu bombă în Columbia. Autorităţile au intervenit de urgenţă

indianexpress.com

Tragedie în Columbia. Cel puțin trei femei, dintre care una cu cetățenie franceză, au murit, iar alte 9 persoane au fost rănite după ce un dispozitiv exploziv a fost detonat sâmbătă în toaleta unui centru comercial aglomerat din Bogota. Autoritățile vorbesc despre un atentat terorist.

Conform AFP, potrivit primelor informații comunicate de poliție, explozia s-a produs în jurul orei locale 17,00 (22,00 GMT) într-o toaletă a centrului comercial, care este situat într-o zonă foarte frecventată de străini.

Mai mulți martori au declarat că explozia a fost foarte puternică și că imediat s-a simțit un fum dens. Parchetul columbian a anunțat că un procuror antiterorism va conduce ancheta în acest caz.

Reuters informează totodată că centrul comercial Andino, aflat într-o zonă exclusivistă a Bogotei, era plin de oameni veniți să cumpere cadouri înaintea Zilei Tatălui, care se sărbătorește duminică în Columbia, potrivit realitatea.net

Primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa, evocând un „atentat laș la centrul comercial Andino”, a precizat că o femeie cu cetățenie franceză a murit iar 11 persoane au fost rănite.

„Tânăra (moartă) este o tânără franțuzoaică de 23 de ani”, le-a spus jurnaliștilor primarul Bogotei, conform agenției EFE. Potrivit noilor informații difuzate de agenția spaniolă, care citează Clinica del Country, alte două femei, de 27 și 31 de ani, au decedat „ca urmare a leziunilor suferite”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *