Skip to content
Politică

Atentat sinucigaș de amploare în Irak. Cel puţin 27 de persoane au fost ucise

Cel puțin 27 de persoane care participau la funeraliile unui musulman șiit au fost ucise și alte 55 au fost rănite luni într-un atentat sinucigaș comis în provincia Diyala din estul Irakului, au declarat surse medicale și din serviciile de securitate.

Atacul din Muqdadiya, la 80 km nord-est de Bagdad, are loc după ce duminică 78 de persoane au fost ucise într-un cartier șiit din Bagdad, cel mai sângeros atentat comis în capitala irakiană în acest an.

Oficiali ai serviciilor de securitate și poliției din Diyala au declarat că atentatorul sinucigaș a vizat doi comandanți locali ai milițiilor șiite Hashid Shaabi, care participau la funeraliile unei rude.

‘Atacatorul sinucigaș s-a apropiat de comandanții Hashid Shaabi și și-a detonat vesta explozivă, omorându-i pe cei doi și pe alții’, a declarat o sursă din cadrul poliției sub rezerva anonimatului. Alte 55 de persoane au fost rănite în atentat, au precizat sursele.

Pentru moment atentatul nu a fost revendicat, însă atacurile asupra musulmanilor șiiți sunt adesea revendicate de militanții grupării Statul Islamic care controlează zone întinse din nordul și vestul Irakului, precizează antena3.ro.

Musulmanii șiiți, care formează majoritatea populației Irakului, sunt considerați eretici de către jihadiștii din Statul Islamic și devin adesea ținte ale atentatelor comise de aceștia. În urmă cu trei zile, nouă persoane au murit la Bagdad într-un dublu atentat sinucigaș, revendicat de organizația Stat Islamic, contra unui lăcaș de cult șiit, amintește AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *