Skip to content
Politică

Atentate Franța: Un câine polițist a fost ucis în timpul asaltului de la Saint-Denis

Conform unei informații anunțate de autoritățile franceze pe Twitter, un câine de asalt de la unitatea de elită RAID (Recherche, Assistance, Intervention, Dissuassion) din Franța a fost ucis în timpul operațiunii antiteroriste lansate miercuri la Saint-Denis (din apropierea Parisului), informează agerpres.ro.

Diesel, câine de asalt femelă de șapte ani al RAID, a fost ucis de teroriști în timpul operațiunii” care nu s-a terminat încă, referindu-se la asaltul de amploare lansat în zori și care îl viza pe belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vineri, soldate cu 129 de morți.

Câinii de asalt și de căutare a materialelor explozive sunt indispensabili în misiunile operatorilor RAID„, se arată într-un mesaj al poliției naționale franceze. Ca urmare a acestui anunț, zeci de internauți au creat un hashtag, #jesuisunchien, în semn de omagiu adus lui Diesel.

În timpul atacului au murit doi oameni, printre care o femeie kamikadze, dintre cei baricadați într-un apartament din Saint-Denis. S-au înregistrat și câțiva răniți printre polițiști. Au fost arestate șapte persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *