Skip to content
Politică

Atentate Paris. Cât va costa desfășurarea militarilor belgieni pe străzi

Ministrul apărării belgian, Steven Vandeput, a anunțat miercuri că desfășurarea militarilor belgieni pe străzi pentru a ajuta forțele de poliție în realizarea operațiunilor de supraveghere va costa 17,9 milioane de euro, informează agerpres.ro.

Estimarea presupune menținerea nivelului maxim de alertă antiteroristă în Bruxelles până la data de 20 decembrie.

Ministrul apărării nu a confirmat însă informația conform căreia numărul militarilor belgieni desfășurați pe străzi în ultimele zile se ridică la 1.200.

„Fiecare militar de pe stradă este bine pregătit și bine echipat și știe ce poate și ce nu poate face”, a spus Vandeput, care a adăugat că Ministerul Apărării belgian dispune de capacitățile necesare pentru continuarea misiunii. „Apărarea va rămâne disponibilă cât timp va fi nevoie”, a precizat oficialul belgian.

După atentatele teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți, Belgia a consolidat măsurile de securitate în locurile publice. La Bruxelles a fost instaurat nivelul maxim de alertă antiteroristă, iar în restul țării nivelul 3 privind un risc posibil și probabil de atac terorist.

Până acum, cinci persoane au fost plasate în Belgia în arest preventiv în cadrul anchetei desfășurate pe teritoriul belgian după atentatele din 13 noiembrie din capitala franceză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *