Skip to content
Politică

Atentate Turcia. Șapte suspecți au fost arestați

Încă șapte persoane au fost arestate fiind suspecte în atentantul produs pe aeroportul din Turcia în urmă cu câteva săptămâni.
Un tribunal din Turcia a condamnat la închisoare alți șapte suspecți acuzați de implicare în atacul terorist sinucigaș care a avut luna trecută pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul, numărul de persoane arestate în acest caz ajungând la 37, potrivit romaniatv.net.

0 0 0 Comenteaza

Încă şapte suspecţi au fost reţinuţi în ancheta atentatelor teroriste de pe aeroportul Ataturk din Istanbul
Încă șapte suspecți, arestați în legătură cu atentatul de pe aeroportul din Istanbul. Cei șapte suspecți au fost acuzați de ‘apartenență la un grup armat terorist’ și de complicitate la crimă, potrivit Anadolu. Patruzeci și cinci de oameni au fost uciși și alte câteva sute de persoane au fost rănite în timpul atacului terorist de pe Aeroportul Ataturk, în cel mai sângeros atac care a avut loc anul acesta în Turcia.

Toți cei șapte condamnați sunt cetățeni străini. Potrivit unui oficial turc, atacatorii erau de naționalitate rusă, uzbecă și kârgâză, iar președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că în spatele atacului s-ar fi aflat militanți ai organizației Stat Islamic de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice. Potrivit mass-media, cel puțin 11 dintre cei încarcerați ar avea cetățenie rusă.

În timpul atacului care a avut loc în 28 iunie pe aeroportul din Istanbul, trei atacatori au deschis focul pentru a crea panică, înainte ca doi dintre ei să intre înăuntru și să-și declanșeze încărcăturile explozive. Al treilea terorist s-a aruncat în aer la intrarea în terminalul pentru sosiri internaționale.

Atentatul de la Istanbul a fost urmat de sângeroase atacuri în Bangladesh, Irak și Arabia Saudită, toate având loc în timpul sărbătorii Eid al-Fitr, care marchează sfârșitul lunii sfinte a musulmanilor, Ramadanul.

Săptămâna trecută, o publicație din Turcia informa că autoritățile sunt în căutarea a doi militanți ai grupării Stat Islamic suspectați a fi fost implicați în atacul de pe aeroport și care s-ar ascunde lângă frontiera cu Siria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *