Skip to content
Politică

Atentatele din Franţa. Băsescu, revoltat: Eşec de proporţii al serviciilor de informaţii!

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu s-a arătat revoltat, duminică seară, în legătură cu atentatele din Franţa, dând vina pe serviciile de informaţii franceze.

El a apreciat că tragedia de la Paris, în care au fost ucişi 132 de oameni, este „un eşec de proporţii al serviciilor de informaţii franceze”.

„Este un eșec de proporții al serviciilor de informații franceze. Nu este posibil ca pe teritoriul unui stat cu servicii antrenate să se producă simultan șase atentate. Dacă cineva încearcă să spele serviciile franceze, este un om iresponsabil. Dacă vom tolera în Europa explicațiile unor servicii incompetente și mor oameni din incompeteneșa lor, o să avem mult mai multe evenimente. Aici s-a acționat într-o rețea și resposabilitatea serviciilor de informații franceze este gigantică pentru ce s-a întâmplat”, a precizat Traian Băsescu, la România TV.

Mai mult: fostul şef de stat a spus că teroriştii imigranţi, precum cel implicat în incidentele armate din Franţa, au intrat deja cu miile în Europa.

„Ca acest individ sunt mii deja în Europa. Și sunt convins că Europa va avea mult de suferit. Au intrat coordonat. Cei care îi comandă din Sira, din Irak sau de unde sunt știu precis unde se află fiecare și cum să-i utilizeze, care pentru atentate kamikaze, care cu kalașnikovul, care știu să facă bomba. Eu am considerat evenimentele din noaptea trecută ca în acest moment teroriștii islamiști au declarat război Europei. Nu întâmplător s-a produs la Paris această catastrofă, în inima culturală, în inima tradițiilor europene. Semnalul este extrem de puternic”, a declarat Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *