Skip to content
Politică

Atentatul din Barcelona putea fi mult mai dur. Descoperire alarmantă

rebeccabradleycrime.com

Atentatul din Barcelona putea fi mult mai dur. Citiți în cele ce urmează despre o descoperire alarmantă făcută de către autoritățile din Spania.

Celula responsabilă de atacurile din Spania pregătea „unul sau mai multe atentate” cu bombă la Barcelona cu ajutorul a nu mai puțin de 120 de butelii cu butan. Acestea au fost descoperite într-o casă din orașul Alcanar, la 200 de kilometri de capitala catalană, a declarat duminică șeful poliției catalane, Josep Lluis Trapero, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În casa respectivă (distrusă miercuri de o explozie accidentală), „se pregăteau explozibilii pentru comiterea unuia sau mai multor atentate în orașul Barcelona”, a afirmat Trapero, precizând că urme de TATP, „tipul de exploziv folosit de Daesh”, au fost de asemenea găsite în casă.

Potrivit polițistului, explozia accidentală ar fi determinat celula să acționeze în grabă folosind vehicule pentru a comite atentatele de la Barcelona și apoi la Cambrils, la 120 km la sud.

Totodată, oficialul a afirmat că poliția catalană nu știe deocamdată dacă ultimul suspect căutat pentru atacurile din Spania se află încă în țară. Josep Lluis Trapero nu a exclus faptul ca acesta să fi trecut granița în Franța.

Duminică dimineață, controalele rutiere au fost intensificate, în special în provincia Girona, la granița cu Franța.

Pe de altă parte, șeful poliției din Catalonia nu a putut confirma cine este șoferul care a condus camioneta ce a intrat în mulțime joi seară pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona, omorând 13 oameni, a paisprezecea persoană decedând mai târziu.

Deși mai există un ultim suspect dat în urmărire, șeful departamentului de interne al Cataloniei, Joaquim Forn, a declarat că celula a fost „neutralizată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *