Skip to content
Externe

Atentatul din Istanbul: Cinci suspecţi au fost inculpaţi în Bulgaria

Twitter

Cinci suspecţi au fost inculpaţi în Bulgaria după atentatul din 13 noiembrie de la Istanbul, atribuit de autorităţile turce combatanţilor kurzi din PKK şi aliaţilor lor din Siria, a anunţat sâmbătă Parchetul bulgar, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Cinci persoane au fost inculpate pentru că l-au ajutat” să fugă pe unul dintre presupuşii autori, a declarat Siyka Mileva, purtătoare de cuvânt a procurorului general bulgar.

Rolul lor a fost logistic, a precizat ea, adăugând că Parchetul bulgar ceruse plasarea în detenţie a patru dintre ei. Potrivit canalelor de televiziune locale, trei sunt originari din R. Moldova, iar un altul dintr-o ţară arabă al cărei nume nu a fost precizat.

Şase persoane au fost ucise şi alte 81 rănite în explozia survenită duminica trecută pe bulevardul Istiklal din centrul Istanbulului. Până în prezent atacul terorist nu a fost revendicat.

Până în prezent, 17 persoane au fost reținute în Turcia, inclusiv o femeie de 23 de ani acuzată că a pus bomba pe o bancă de pe bulevardul Istiklal. Alham Albashir a fost arestată într-un apartament dintr-o suburbie a Istanbulului și se crede că a intrat ilegal în Turcia din nord-estul Siriei, potrivit autorităților. Ea a recunoscut crima în timp ce se afla în custodie, au precizat acestea.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), miliţia kurdă activă în Siria, au negat orice implicare în acest atentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *