Skip to content
Politică

Atenție, afaceriști! Administrația Trump propune UE eliminarea TOTALĂ a unor taxe

zf.ro

Atenție, afaceriști! Administrația prezidențială din SUA, condusă de către Donald Trump. propune Uniunii Europenew eliminarea TOTALĂ a unor taxe.

Mai precis, Administraţia Donald Trump propune UE eliminarea totală, pe bază de reciprocitate, a taxelor vamale pentru importurile de autovehicule, afirmă surse citate de site-ul publicaţiei germane Handelsblatt, citat de Mediafax.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a ameninţat recent că va impune taxe vamale de 20% pentru importurile de autovehicule fabricate în ţările Uniunii Europene. Însă, în contextul în care UE a adoptat deja măsuri de retorsiune după ce Donald Trump a impus tarife la importurile de oţel şi aluminiu, Administraţia de la Washington a formulat acum noi propuneri.

Ambasadorul american la Berlin, Richard Grenell, a avut o întrevedere cu Dieter Zetsche, directorul general al grupului auto Daimler, cu Harald Krüger, şeful Consiliului de administraţie al firmei BMW, şi cu preşedintele grupului Volkswagen, Herbert Diess.

Potrivit unor surse citate de revista germană Handelsblatt, Administraţia de la Washington este pregătită să accepte eliminarea totală a taxelor pentru importurile auto în relaţia cu Uniunea Europeană. Un astfel de acord ar necesita o decizie a tuturor statelor membre ale Uniunii Europene şi înregistrarea condiţiilor la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *