Skip to content
Politică

Atenție ce postați pe Facebook! Un clujean a fost AMENDAT de Jandarmerie

Cornel Vîlcu a fost amendat de Jandarmerie cu 1.200 de lei, după ce a postat pe Facebook un mesaj în care și-a îndemnat cunoștințele să meargă la protestul ce s-a desfășurat pe 21 octombrie, în Piaţa Unirii din Cluj. Bărbatul spune că va contesta sancțiunea.

Vîlcu a afirmat că nu a avut nicio problemă cu jandarmii în timpul manifestației şi că procesul verbal a fost redactat abia a doua zi după miting, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Cluj pe baza unei postări de pe contul său de Facebook.

De altfel, chiar în procesul-verbal se specifică faptul că a fost întocmit a doua zi după protest. Potrivit documentului, ”contravenientul nu este de faţă, nu a fost de faţă niciun martor deoarece prezentul proces-verbal a fost încheiat la sediul unităţii, în urma sesizării din oficiu şi a confruntării bazelor de date“.

În respectivul proces verbal se mai arată că: ”în urma organizării pe reţeaua de socializare Facebook, între orele 18.20 – 20.20, a participat şi coordonat o manifestare de protest sub denumirea ”Strada-i a noastră”, manifestare la care au participat circa 60 de persoane, adunaţi în partea stângă, privită din faţă a statuii lui Matei Corvin. Această manifestare nu a fost declarată sau înregistrată la instituţiile abilitate. Fapta săvârşită e prevăzută de articolul 25, alineatul 1, litera a din Legea nr 60 pe 1996 (n. r. legea adunărilor publice), republicată şi sancţionată de articolul 26 cu 2 din aceeaşi lege. Stabilesc amendă în valoare de 1.200 de lei“, potrivit b1.

Reprezentanţii Jandarmeriei din Cluj au declarat că bărbatul a fost amendat pentru că a încălcat legea, mai precis ”prevederile art. 26, alin 1, lit. a, din Legea nr. 60/ 1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *