Skip to content
Politică

Atenție, medici! Statul vrea să vă mărească încă o dată salariile

curentul.info

Atenție, medici! Statul vrea să vă mărească încă o dată salariile, în plus față de creșterile prevăzute în Legea salarizării unitare.

Este vorba despre avansul veniturilor nete, în condițiile în care Ministerul Finanțelor Publice ia în calcul eliminarea impozitului pe venit în cazul medicilor, relevă un document oficial al MFP, citat de Profit.ro. Măsura ar fi complementară majorărilor salariale în sistemul de sănătate și creșterii vârstei de pensionare a medicilor, pentru a suplini astfel lipsa de personal în domeniu, ca urmare a exodului cadrelor medicale din România în alte state ale Uniunii Europene.

Pentru a încerca să oprească plecarea medicilor români pentru salarii mult mai mari în alte state comunitare, Guvernul a decis majorarea substanțial a salariilor din sănătate de la 1 martie anul acesta. Astfel, un medic primar, care până atunci câștiga 6.010 lei brut, a ajuns la un salariu de bază de 13.338 de lei, iar un medic specialist, care până atunci primea 4.675 de lei, câștigă în prezent un salariu de 10.563 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *