Skip to content
Bihor Știri locale

Atenție orădeni: escrocherie pe Facebook privind locuri de muncă în străinătate. Sunt vizați culegători de ciuperci în Olanda

ziardeoradea.ro

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor atrage atenția bihorenilor asupra unei campanii false desfășurate pe social media, ce privește o campanie de recrutare a muncitorilor sezonieri în Olanda.

Directorul instituției, Bekesi Csaba a precizat azi pentru ziardeoradea.ro că de câteva zile angajații instituției s-au confruntat cu tot mai multe cazuri de oameni păcăliți de un așa-zis intermediar al forței de muncă, ce le încasase un avans în numele AJOFM pentru încheierea unui contract de muncă în Olanda, la cules de ciuperci.

Firma le explica doritorilor că își vor putea ridica contractele de muncă de la sediul AJOFM, însă numai după ce vor achita un avans în cuantum de 100 de lei, necesar pentru formalitățile si consumabilele utilizate de angajații insituției.

Plata se făcea prin PayPal, iar oamenii mergea la AJOFM pentru a-și ridica contractele. Atunci când își dădeau seama că au fost înșelați, oamenii încercau să contecteze intermediarul prin telefon, dar acesta nu mai răspundea, conform ziardeoradea.ro

Foarte important de reținut: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă nu percepe taxe sau comisioane pentru serviciile de intermediere. Nu negociați cu agenți neautorizați sau pe care nu îi puteți verifica.

Bekesi Csaba a mai precizat că în ultimii ani a sesizat în mai multe rânduri Poliția cu asemenea tentative, dar că până acum nu are cunoștință despre identificarea autorilor, mai ales că astfel de fapte sunt foarte greu de probat, în condițiile în care transferurile de bani prin PayPal nu pot fi urmărite.

Pentru cei care doresc să obțină un contract de muncă legal în Europa, publicăm comunicatul oficial al AJOFM:

”AJOFM Bihor în calitatea ei de principal actor pe piața forței de muncă, parte a serviciului public de ocupare din România și membru al rețelei EURES România (European Employment Services), prin prezenta anunță persoanele în căutarea unui loc de muncă în spațiul economic european, că tot mai multe persoane încearcă să inducă în eroare prin solicitarea unor sume de bani în avans, în scopul de a intermedia pe piața forței de muncă europene. AJOFM Bihor subliniază faptul că se dezice de orice asociere a instituției cu aceste acțiuni frauduloase și amintește faptul că serviciile oferite de noi în acest sens sunt acordate cu titlu gratuit, iar securitatea locurilor de muncă intermediate prin EURES sunt garantate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *