Skip to content
Politică

Atenție, patroni! Miercuri intră în vigoare legea care vă poate scuti de neplăceri

Monitorul de Cluj

Miercuri, legea ce vine în ajutorul patronilor prin reglementarea unor instrumente ce trebuie să asigure prevenirea săvârșirii de contravenții intră în vigoare, după 20 de zile de când a fost publicată în Monitorul Oficial.

Este vorba despre legea prevenirii, potrivit căreia toate organele statului cu atribuții de control, constatare și sancționare au obligația, în termen de trei luni de la intrarea în vigoare a acestei legi, să elaboreze şi să difuzeze materiale documentare şi ghiduri şi să aloce pe pagina de internet secţiuni speciale dedicate informării publice privind legislaţia în vigoare, drepturile şi obligaţiile în desfăşurarea activităţilor de constatare a contravenţiilor şi de aplicare a sancţiunilor, relatează Agerpres.ro. Mai mult decât atât, autoritățile de control au obligația de a îndruma corect orice persoană interesată de a a aplica corect prevederile legale.

În cazul în care se constată o neregulă, agentul constatator încheie un proces-verbal prin care se aplică sancțiunea avertismentului și la care se anexează un plan de remediere, cu respectarea prevederilor prezentei legi. În această situaţie nu se aplică sancţiuni contravenţionale complementare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *