Skip to content
București Știri locale

Atentie soferi! CGMB a votat ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Cum se procedeaza si care sunt costurile

Facebook/ Primaria Municipiului Bucuresti
" "

Consilierii municipali din Primaria Capitalei au votat in sedinta CGMB de miercuri un proiect de hotarare care prevede ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Ridicarea autoturismului va costa intre 200 si 270 de lei, iar stationarea ajunge 150 de lei pe zi, relatează ziare.com.

In sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti(CGMB) de miercuri s-a votat un proiect privind ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationare neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice care fac parte din reteaua principala de strazi a municipiului Bucuresti.

" "
" "

Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei, vehiculele stationate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reteaua principala de strazi a municipiului Bucuresti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate si eliberate, in conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotarare”, se arata in proiectul de hotarare aporbat miercuri.

Potrivit acestuia, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor principale din prezentul regulament, precum si dispunerea masurii tehnico-administrative de ridicare se fac de catre politistii rutieri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti ori politisti locali din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a municipiului Bucuresti.

Agenti constatatori, de regula, inregistreaza foto sau video, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice verificate metrologic zona stationarii vehiculului, consemnand aceasta in procesul verbal de constatare a contraventiei si dispun in scris aplicarea masurii tehnico-administrative printr-o dispozitie de ridicare.

Dispozitia de ridicare cuprinde urmatoarele informatii: data si ora ridicarii vehiculului; gradul profesional, numele si prenumele agentului constatator care dispune masura tehnico-administrativa, precum si instituttia din care acesta face parte; indicarea expresa a temeiului juridic referitor la norma incalcata; mentiuni privind inregistrarea foto sau video a stationarii vehiculului; mentiuni privind avarii vizibile pe vehicul si date privind numarul de inmatriculare/ inregistrare si marca vehiculului.

Inainte de ridicare, operatorul va fotografia vehiculul din mai multe unghiuri pentru a fi evidentiate eventualele zone deteriorate si va completa fisa vehiculului ridicat, in care va fi descrisa starea acestuia.

Transportul la locul de depozitare nu se mai executa daca, pana la initierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezinta la locul ridicarii si este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. In acest caz, se suporta doar contravaloarea operatiunii de ridicare. Pentru a-i putea fi restituit vehiculul, proprietarul sau utilizatorul vehiculului trebuie sa prezinte acte care atesta dreptul de proprietate sau folosinta asupra vehiculului”, se mai arata in proiectul de hotarare.

Transportul vehiculului se va face pe platforme auto care sa asigure ridicarea completa a lui, in conditii care exclud deplasarea pe propriile roti a acestuia.
Perioada maxima de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/detinatorului/utilizatorului legal al acestuia si doar dupa achitarea tarifelor de ridicare, transport si depozitare, in baza certificatului de inamtriculare in original sau al oricaui act din care sa rezulte dreptul de proprietate sau folosinta asupra vehiculului si a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele de ridicare sunt:

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv
– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 5 tone.

Tarife de transport sunt:

– 150 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv
– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 5 tone

In functie de perioada de depozitare, calculata din momentul depozitarii efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *