PSnews

Sport & Lifestyle

Atenție, studenți: oportunități pentru cei ce doresc să-și clădească cariera profesională

www.ziare.com

Se zice că studenția e cea mai frumoasă perioadă a vieții, probabil și pentru că ea reprezintă ultimii ani în care poți să mai zburzi liber pe banii părinților, de la o distracție la alta, fără prea multe griji pe cap. Dar ce faci când ai terminat facultatea și umbli cu diploma-n mână de la un interviu la altul, în speranța că îți vei găsi un locușor călduț și drăguț de muncă?

La această întrebare a găsit răspunsul Ediția de dimineață în inițiativa lui Alin Grămescu, cunoscută sub numele de Iubesc Studenția, care arată oportunitățile pe bune pe care le poate avea un student entuziast, dornic să își clădească cariera profesională, potrivit editiadedimineata.ro

În acest sens, prin interviul acordat de Alin Grămescu, Ediția de dimineață aduce la cunoștință principalele lipsuri pe care studenții le au pentru a face alegerea care să îi ducă la o carieră de succes și cum pot să fie ajutați.

Prima întrebare s-a centrat pe detaliile despre proiectul Iubesc Studenția, respectiv cum a început acesta, dar și ce l-a mânat pe Alin să îl dezvolte.

În 2015, undeva prin august, aveam vreo trei proiecte la care fusesem acceptat, toate erau în aceeași perioadă și trebuia să aleg doar unul. Două erau în afara țării, unul în Austria, celălalt în Ungaria, iar cel de-al treilea în țară, în Cluj-Napoca. Mă gândeam în acel moment când trebuia să renunț la două dintre ele că sunt atâtea oportunități pentru noi, dacă sunt alți români care se pot duce acolo în locul meu. Fiind în București atunci, am auzit la o trecere de pietoni alți doi tineri care ziceau că vor să plece din România, în sensul că aici nu sunt la fel de multe oportunități ca în afară. Pot să spun să m-a cam deranjat să aud asta, mai ales în situația în care eram eu, că trebuia să aleg dintre cele trei proiecte. Nu mi s-a părut real. Am ajuns acasă, am creat o pagină de Facebook numită «Iubesc studenția» și am zis că zilnic aș putea să fac o listă cu oportunități pentru studenți. De atunci am ales să fie cinci. Când am început nu am zis că o să fie un proiect, am crezut că o să rămână o pagină pe care o să o întrețin în timpul studenție, mai aveam atunci un an de facultate și mi-am propus să mă ocup în anul acela de această pagină. După situația s-a schimbat, a venit luna octombrie și au început prelegerile la facultate, profesorii mei m-au invitat să le vorbesc bobocilor, să am un speech. În discursul acela le-am povestit despre pagina mea, iar la sfârșitul prelegerii 15-20 de tineri au venit la mine să mă întrebe cum pot să intre în proiect. Și nu am știut ce să le răspund. I-am lăsat puțin în stand-by și m-am gândit că sunt destui care ar avea nevoie și vor să se implice într-un astfel de proiect. Așa că în 2015 mi-am făcut o primă echipă și am început să ne gândim ce am putea să facem în zona aceasta.

Acum avem cu reality show al nostru, se numește Deadline, avem și o inițiativă nouă, se numește juniorii, avem buletinul cu oportunități și în mare parte activitățile noastre din offline sunt întâlniri cu oameni care lucrează în diferite companii, ei ne mai dau și brief-uri de rezolvat. Cumva încercăm să le arătăm cum este legătura dintre studenție și locul de muncă pe care și-l doresc”, potrivit editiadedimineata.ro

Citiți interviul integral AICI

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi