Skip to content
București Știri locale

Atenție, trec avioane! Șoseaua Giurgiului ar putea ”deveni” pistă de aterizare, la cât de luminată este

Foto: Primăria Sectorului 4

Trebuie menționat încă de la început faptul că imaginea prezentată este ”fotoșopată”, mai bine zis doar avionul este pus acolo. Acea șosea luminată care poate fi confundată lejer cu o pistă pentru avioane chiar există. Este Șoseaua Giurgiului din Sectorul 4, artera care face legătura cu localitățile din sudul țării, cele de la frontiera cu Bulgaria.

Oricine are dreptul la o opinie, iar dacă imaginația îți zburdă poți să îți închipui că Șoseaua Giurgiului, care se întinde pe o lungime de peste cinci kilometri, ar putea fi transformată într-o pistă de aterizare pentru avioane. În urma modernizării, această arteră, extrem de importantă și tranzitată zilnic de sute de mii de mașini, a devenit și cea mai luminată șosea din Capitală.

Modernizată după 30 de ani

Cine a trecut de prima tinerețe știe cel mai bine cum arăta înainte acest cartier. Giurgiului era cunoscută ca una dintre cele mai rău famate zone din Capitală. Se situa cam pe același palier cu Ferentari sau Zețari din sectorul 5. Practic, seara îți era teamă să ieși din casă la un magazin, iar dacă o făceai trebuia să ieși cu lanterna în mână, pentru că întreaga stradă era cuprinsă de beznă.

Dar, iată că, abia după 30 de ani, Șoseaua Giurgiului a devenit ceea ce este astăzi, un bulevard modern și civilizat, cu care cei ce locuiesc în zonă chiar se mândresc.

Pe toată lungimea de cinci kilometri a arterei domnește acum lumina, toți stâlpii stradali montați pe ambele sensuri de mers au lumină de tip LED albă, inclusiv pe linia de tramvai, care are deja montat un covor de iarbă chiar între linii. Primăria Sectorului 4, cu ajutorul TOTUL VERDE, fostul ADP 4, a luat această măsură pentru a reduce cât mai mult cantitatea de praf produsă de traficul foarte aglomerat din zonă, dar și pentru a crește suprafața spațiului verde din sector.

Mai mult decât atât, în urma modernizării, Șoseaua Giurgiului a beneficiat de toate îmbunătățirile, de la blocuri reabilitate, până la crearea de noi locuri de parcare, de locuri de joacă pentru copii, de piste de biciclete și de iluminat de tip LED. Și nu în ultimul rând, de copaci plantați și spații verzi amenajate.

”Am demonstrat în fiecare zi că în sectorul nostru se poate. Șoseaua Giurgiului a ieșit excepțional. Chiar dacă ultimul an, cât a durat șantierul, a fost mai greu pentru cei care locuiesc aici, sunt convins că acum sunt mulțumiți de rezultat. În următorii ani, toate străzile, fie că sunt principale sau secundare, vor fi reabilitate și vor arăta precum Șoseaua Giurgiului”, a scris Daniel Băluță, primarului sectorului 4, pe pagina sa de Facebook.

ADP Sector 4 devine TOTUL VERDE

Vreme îndelungată, Societatea Comercială ADP 4 SA a fost asimilată, în ochii opiniei publice, cu administrația locală, respectiv cu cea a Sectorului 4. Aceasta, în ciuda faptului că societatea avea un cu totul alt statut! De astfel, inițialele ADP proveneau de la sintagma Amenajarea Domeniului Public, și nu de la Administrarea ori Administrația Domeniului Public. Pentru a înlătura orice confuzie, începând din luna iunie, societatea și-a schimbat denumirea în SC TOTUL VERDE S.A., denumire cu care se așteaptă să se familiarizeze toți cetățenii sectorului 4, și care este mai aproape de obiectivul societății! Anume de a se ocupa, de a amenaja și de a întreține spațiile verzi din sector. Poate așa, statutul acestei societăți va fi perceput corect, fără a mai fi confundat cu vreo administrație.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *