Atenție! Urs în apropierea Bucureștiului

Sursă foto: Pixabay

Un nou mesaj RO Alert în zona pădurii Snagov, după ce un urs a fost observat în localitatea Tâncăbeşti. Animalul sălbatic ar fi sărit în faţa unei maşini care se deplasa pe DN1, iar șoferul a sunat la 112 pentru a informa autorităţile.

Este vorba, cel mai probabil, despre acelaşi urs, încă pui, observat cu câteva zile înainte la Ciolpani, la câțiva kilometri nord de Tâncăbeşti. Asta înseamnă că animalul a venit şi mai aproape de Capitală, folosindu-se de mediul parţial împădurit pentru a se deplasa spre zone din ce în ce mai populate.

Un urs de 2-3 ani a fost semnalat sâmbătă în județul Ilfov, în apropiere de localitatea Ciolpani. Autoritățile au fost imediat alertate și echipajele de jandarmi au început să patruleze în zona pădurilor din apropierea localității. Animalul nu reprezintă un pericol imediat, au dat asigurări autoritățile. Singura pagubă a fost distrugerea unor stupi aflați într-un luminiș de pădure.

Experții spun că animalul a migrat din zona montană prahoveană, dată fiind concurența cu exemplare mature de urs.

Ursul a fost văzut în jurul orei 8.30 pe marginea DN1, în zona localității Ciolpani, situată la mai puțin de 40 de kilometri de București. Locuitorii din zonă, inclusiv din Snagov, au primit si atunci mesaj Ro-Alert.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: