Skip to content
Politică

Atenție, utilizatori de Android! Google, amendat pentru manevre neortodoxe cu telefoanele

qz.com

Toți utilizatorii de Android trebuie să știe asta: gigantul american Google a fost amendat pentru manevre neortodoxe cu telefoanele bazate pe acest sistem de operare.

Comisia Europeană a amendat miercuri Alphabet (compania-mamă a Google) cu 4,34 miliarde de euro (5,06 miliarde de dolari), scrie Wall Street Journal, preluat de Hotnews.

Comisia Europeană a deschis oficial acum trei ani o anchetă antitrust referitoare la comportamentul Google în ceea ce privește sistemul de operare mobil Android. Firma a fost amendată în iunie 2017 cu 2,42 miliarde euro de către CE pentru faptul că a abuzat de poziția sa dominantă în căutarile online pentru a-și favoriza comparatorul de prețuri „Google Shopping”.

Totul a început în primăvara lui 2013, când Fairsearch Europe – o coaliție de 17 companii IT din care făceau parte Microsoft, Nokia și Oracle – a depus o plângere formală la Comisia Europeană pe tema felului în care Google folosește sistemul de operare Android pentru a pune „bețe în roate” concurenței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *