Skip to content
Societate

Atenţionare de călătorie a MAE: Restricţii de circulaţie în Muntenegru, din cauza condiţiilor meteo şi a unor lucrări

caleaeuropeana.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Muntenegru, unde au fost instituite restricţii de circulaţie din cauza vremii nefavorabile şi a unor lucrări de construcţie sau reabilitare a infrastructurii rutiere, potrivit News.ro.

MAE anunţă că autorităţile locale din Muntenegru au instituit o serie de restricţii de circulaţie din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi desfăşurarea lucrărilor de construcţie/reabilitare pe unele porţiuni ale infrastructurii rutiere.

De asemenea, intensificarea fenomenelor meteorologice din ultima perioadă impune şoferilor o conduită atentă, adaptată condiţiilor meteo, stării carosabilului şi semnalizărilor rutiere. Astfel, pe magistrala Podgorica-Kolasin, localitatea Lugovi, şi magistrala Kolasin-Mojkovac, localitatea Sirogoste, circulaţia rutieră este oprită pentru toate tipurile de autovehicule din cauza condiţiilor meteo, pe drumul Mojkovac-Djurdjevica Tara, circulaţia rutieră este oprită pentru toate tipurile de autovehicule din cauza căderilor de pietre.

Pe magistrala M-6 porţiunea Trubjela-Vilusi, circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 09:00 – 12:00, respectiv 14:00 – 16:00, iar în afara acestui orar, circulaţia se desfăşoară, alternativ, pe o singură bandă. Până în 18 noiembrie, pe drumul regional R3 porţiunea Pljevlja – Metaljka, circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 09:00 – 11:00, respectiv 13:00 – 15:00; până în 15 noiembrie, pe drumul regional R-20 Berane-Petnjica, porţiunea Budimlja-Groc, circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule, în intervalul orar 09:00 – 14:00.

De asemenea, până în 1 decembrie, pe drumul regional Krstac-Ivanova Korita, porţiunea Medjuvrsje-Ivanova Korita, circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 09:00 – 11:00, respectiv 15:00 – 17:00, iar în afara acestui orar, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă; pe drumul regional Berane-Kolasin, porţiunea Lubnice-Jelovica, circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 09:00 – 12:00, respectiv 14:00 – 17:00, iar în perioada 7 noiembrie – 6 decembrie, circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule.

Totodată, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă pe magistrala M-18 Pluzine-Scepan Polje, localitatea Brana He Piva, magistrala M-2 Podgorica-Kolasin, drumul regional R-23 Cerovice-Rogami porţiunea Rogami-Spuz; pe drumul Dinosa – Cijevna Zatrijebacka, circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 12:30 – 15:30.

Potrivit MAE, informaţii suplimentare pot fi obţinute, permanent, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon +38219807, +38220234999 şi +38263239987.

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgoriţa: +38220618041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permnenţă al misiunii diplomatice a României la Podgoriţa: +38269871760.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.podgorica.mae.ro şi www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *