Skip to content
Politică

Atentionare de calatorie de la MAE pentru Japonia si India

Ministerul de Externe a lansat sambata doua avertizari de calatorie, pentru Japonia si India, unde conditiile meteo ar putea ridica probleme romanilor care trebuie sa se deplaseze in zona. Acestia sunt sfatuiti sa urmareasca evolutia vremii pe site-urile de specialitate.

In Japonia, din cauza taifunului Vongfong, care a provocat deja ranirea unor persoane, precum si pagube materiale, au fost emise atentionari de vant puternic pentru insulele Okinawa, Kyushu, Shikoku si Honshu.

Aceste fenomene meteorologice se vor manifesta pana in seara zilei de 13 octombrie in Okinawa, Kyushu si Shikoku, iar de pe 12 pana pe 14 octombrie, in Honshu, pana la nord de Tokyo, reducandu-se apoi treptat in intensitate pe masura ce se deplaseaza pe insula principala a Japoniei, se arata in comunicatul MAE.

De asemenea, in India, exista riscul producerii unor fenomene meteo extreme in aceasta perioada, care ar putea lovi statul Andhra Pradesh, unde pot fi inregistrate furtuni ciclonice severe.

Mersul trenurilor a fost suspendat pana la diminuarea actualelor conditii meteorologice. In cursul zilei de 13 octombrie, s-ar putea declansa ploi abundente in statele Telangana, Chhattisgarh si Jharkhand.

In acest sens, este recomandata adoptarea unei conduite preventive, precum si manifestarea unei atentii sporite in timpul calatoriei pe teritoriul acestor state.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *