Skip to content
Societate

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Croaţia – coduri roşu, portocaliu şi galben privind intensificări ale vântului

" "

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie valabilă, începând de miercuri, în Croaţia, unde au fost emise coduri roşu, portocaliu şi galben privind intensificări ale vântului. Astfel, ar putea să apară disfuncţionalităţi în transportul maritim.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând din 30 octombrie, au fost emise coduri roşu, portocaliu şi galben privind intensificări ale vântului.

" "
" "

Pentru canalul Velebit, s-a emis cod roşu de vânt, care va atinge o viteză de până la 130 km/h. Golfurile Kvarner şi Kvarnerić se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt, iar regiunile Rijeka, vestul Istriei şi nordul Dalmaţiei se află sub cod galben de intensificări ale vântului.

Potrivit MAE, autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în transportul maritim, anunță news.ro.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Naţional – https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă – http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte cetăţenilor români că, pe teritoriul Republicii Croaţia, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *