Atenţionare de călătorie emisă de MAE – Perturbări majore ale transportului public în contextul grevelor, în Grecia

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde miercuri este aşteptată să se desfăşoare o grevă generală în sectorul public, care va provoca perturbări majore ale transportului public.

Potrivit MAE, în Grecia a fost anunţată o grevă generală de 24 de ore în sectorul public, miercuri, pentru marcarea unui an de la catastrofa feroviară de la Tempe.

”Ca urmare a declarării participării la acţiunile revendicative a mai multor categorii profesionale, vor fi perturbări majore ale transportului public, fiind afectată circulaţia tramvaielor, metroului şi garniturilor de tren suburban/proastiakos în Atena, precum şi a trenurilor intercity/OSE. În Atena, autobuzele şi troleibuzele vor circula în intervalul orar 09:00-21:00. Şoferii de taxi din regiunea Attica, în care se află şi Atena, desfăşoară o grevă de 48 de ore, până la data de 28 februarie 2024”, a precizat MAE.

Pentru detalii legate de eventualele anulări ale zborurilor interne şi internaţionale din 28 februarie, operate pe aeroporturile din Grecia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să contacteze companiile de zbor şi agenţiile de turism.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: