Skip to content
Societate

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Slovenia – Cod portocaliu de caniculă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Slovenia, unde este Cod portocaliu de caniculă, astfel că există riscul apariţiei unor incendii de vegetaţie pe litoral şi în regiune din zona submediteraneană, informează News.ro.

MAE arată că, în conformitate cu datele transmise de Institutul sloven de meteorologie, în 27 şi 28 iunie, toate regiunile ţării se confruntă cu un val neobişnuit de caniculă. Astfel, pentru joi a fost emis cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, de până la 38°C, valabil între orele 11 şi 20; pentru vineri se aşteaptă o reducere a zonei afectate de codul portocaliu în Slovenia Panonică, dar riscul apariţiei de incendii de vegetaţie pe litoral şi în regiunile din Slovenia submediteraneană rămâne.

Cetăţenii români care se găsesc într-o situaţie deosebită pe teritoriul Sloveniei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615058294 şi +38615057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul european unic de urgenţă 112 şi telefonul de urgenţă al Ambasadei: +38640980068.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: http://www.mae.ro, http://ljubljana.mae.ro şi https://meteo.arso.gov.si/ şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *