Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Stare de urgenţă în Noua Caledonie (Franţa)

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, mai exact pentru Noua Caledonie, unde a fost instituită starea de urgenţă, în contextul revoltelor şi al violenţelor.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Noua Caledonie că preşedintele Republicii Franceze a decretat stare de urgenţă în teritoriul francez de peste mări, pentru a face faţă încălcărilor grave ale ordinii publice care au loc în prezent în acest spaţiu.

Decretul menţionat a intrat în vigoare în 15 mai, ora 20:00 (ora Parisului).

Evenimente
20 mai – Evenimentul News.ro “Energy Road – Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai – Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie – Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie – Maratonul Energiei

Potrivit MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: https://paris.mae.rohttps://cgparis.mae.ro/https://lyon.mae.rohttps://marsilia.mae.rohttps://strasbourg.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie secţiunea Sfaturi de călătorie, disponibilă la adresa web https://www.mae.ro/node/1533, care oferă informaţii, alerte, atenţionări şi sfaturi de călătorie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: