Skip to content
Politică

Atenționare de călătorie în Franța. Ce se întâmplă

Atenționare de călătorie în Franța. Ce se întâmplă?

Mai precis, principalul sindicat din Franţa a anunţat o vastă mişcare socială pe întreg teritoriul acestei ţări, care va afecta aprovizionarea cu combustibil, multe dintre rafinării fiind deja în grevă, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-o atenţionare de călătorie emisă joi.

„Transporturile în comun (metrou, RER, tren) sunt perturbate. Pe site-ul reţelei naţionale de căi ferate franceze – SNCF a fost deja postată comunicarea că, pentru 26 mai 2016, persoanele care au programate călătorii în această perioadă să-şi verifice orarul deplasărilor prin compania de transport. Totodată, pe site-ul companiei aeriene Air France a fost postat un comunicat din care reiese că, pe fondul mişcării de grevă a Aviaţiei Civile, se are în vedere o adaptare a orarelor de zbor pentru cursele cu plecare de pe aeroportul Paris – Orly, prevăzându-se pentru data de 26 mai 2016 anularea a aproximativ 15% din zborurile cu decolare de pe acest aeroport”, precizează MAE.

Aceeaşi sursă menţionează că vor fi operate totalitatea zborurilor cu plecarea de pe aeroportul Charles de Gaulle, precum şi a zborurilor de lung curier, dar sunt propuse o serie de măsuri comerciale alternative pentru amânarea sau modificarea zborurilor. Cetăţenii români care au programate deplasări în această perioadă sunt sfătuiţi să-şi reconfirme orarul de zbor prin compania de transport, potrivit agerpres.ro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *