Atenţionare de călătorie transmisă de MAE

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovenia că, potrivit deciziei Guvernului sloven, regimul de control la punctele de frontieră cu Republica Croaţia şi Ungaria se va extinde până la data de 21 iunie 2024.

”Potrivit precizărilor Ministerului de Interne sloven, extinderea perioadei controalelor la frontierele cu cele două state vecine este impusă de riscul de nivel mediu pentru Republica Slovenia şi semnificativ pentru UE al ameninţărilor teroriste. Astfel, regimul normal al trecerilor la frontieră ar putea fi afectat, însă autorităţile slovene au anunţat că depun eforturi susţinute pentru limitarea acestui risc”, a transmis MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL