Skip to content
Economie

Atenționare de la CE: România nu a transpus corect Directiva privind siguranţa operaţiunilor petroliere şi gaziere offshore

b1.ro

Comisia Europeană a trimis joi României şi Poloniei scrisori de punere în întârziere pentru că nu au încorporat în mod corect anumite aspecte ale Directivei privind siguranţa operaţiunilor petroliere şi gaziere offshore (Directiva 2013/30/EU) în legislaţia lor naţională, informează un comunicat al Executivului comunitar.

Această scrisoare de punere în întârziere reprezintă, de fapt, deschiderea formală a procedurii de infringement.

În Directiva 2013/30/, UE a pus în aplicare un set de norme menite să contribuie la prevenirea accidentelor şi la asigurarea unei reacţii prompte şi eficiente în cazul producerii unor astfel de accidente. Statele membre trebuie să se asigure că întreprinderile – cărora le acordă o licenţă de explorare sau de producţie – sunt bine finanţate, dispun de expertiza tehnică necesară şi au la dispoziţie resurse care să poată fi utilizate atunci când este necesar. Trebuie instituită o autoritate independentă pentru a asigura respectarea cerinţelor de siguranţă, precum şi un sistem adecvat de gestionare a cererilor de despăgubire în caz de accident. Întreprinderile sunt pe deplin răspunzătoare de daunele ecologice cauzate speciilor şi habitatelor naturale protejate.

Executivul comunitar subliniază că România şi Polonia au acum la dispoziţie două luni pentru a remedia deficienţele semnalate de Comisie. În caz contrar, Comisia ar putea decide să le trimită un aviz motivat, informează agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *