Atenţionare emisă de MAE: Stare de urgenţă în Islanda, din cauza erupţiei vulcanice în zona Sundhnjúkagígar

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Islanda, unde a fost instituită starea de urgenţă din cauza erupţiei vulcanice în zona Sundhnjúkagígar, iar oamenii sunt sfătuiţi să nu se deplaseze în zonă.

Potrivit MAE, în Islanda, Departamentul de Protecţie Civilă şi Managementul Situaţiilor de Urgenţă a declarat stare de urgenţă din cauza erupţiei vulcanice în zona Sundhnjúkagígar, la aproximativ 4 km nord-est de nord de oraşul Grindavík.

Apărarea Civilă solicită publicului să nu se deplaseze la locaţie.

Cetăţenii care au nevoie de asistenţă pot contacta numărul unic de urgenţă 112. Pentru informaţii suplimentare pot contacta linia de asistenţă a Crucii Roşii: 1717.

Sfaturile şi instrucţiunile autorităţilor islandeze (în limba engleză) sunt disponibile pe site-ul Departamentului de Protecţie Civilă şi Managementul Situaţiilor de Urgenţă islandez (https://www.almannavarnir.is/), al Oficiului Meteorologic al Islandei (https://en.vedur.is/). Sfaturile şi instrucţiunile autorităţilor islandeze (în limba engleză) sunt disponibile la https://safetravel.is/.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +45 39 40 71 77, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei şi Islanda: +45 27 35 55 37.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor islandeze şi să consulte paginile de Internet https://www.almannavarnir.is/, https://en.vedur.is/, https://safetravel.is, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: