Skip to content
Meteo

Atenţionare pentru şoferi: Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă în trafic pe drumuri din cinci judeţe

facebook meteopunctro

Meteorologii au emis atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă pentru judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani, aceasta fiind asociată cu burniţă care poate favoriza producerea poleiului sau a gheţuşului. Vizibilitatea este redusă, în trafic, pe mai multe drumuri din cinci judeţe.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe mai multe artere rutiere din judeţele Bihor, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui, ceaţa reduce vizibilitatea în trafic, izolat, sub 200 de metri, scrie news.ro.

Totodată, la această oră nu sunt semnalate evenimente rutiere care să impună restricţii de circulaţie pe autostrăzi sau drumuri naţionale.

Recomandăm conducătorilor auto folosirea corespunzătoare a luminilor, evitarea opririi pe benzile de circulaţie, reducerea vitezei de deplasare şi mărirea distanţei de siguranţă dintre autovehicule”, a transmis Centrul Infotrafic.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis atenţionări nowcasting Cod galben pentru judeţele Suceava (zona joasă), Neamţ (zona joasă) şi Botoşani, unde se va semnala, local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, asociată cu burniţă ce va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea poleiului sau a gheţuşului.

Atenţionările sunt valabile până la ora 10.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *