Atenționarea experților în legătură cu ciclonul care va lovi România:Încălzirea globală va provoca mai multe inundații

Sursa foto: Pinterest

Oamenii de știință dau un avertisment dur, în pragul ciclonului care va lovi România, și spun că încălzirea globală va duce la mai multe inundații. Specialiștii de la World Weather Attribution susțin că intensitatea inundațiilor din toată Europa este, cel mai probabil, exacerbată de încălzirea globală, scrie BBC.

Oamenii de știință din cadrul programului de cercetare au avertizat, potrivit sursei citate, că acest tip de episod, deși extrem de rar, ar putea apărea de două ori mai des în viitor dacă temperaturile medii cresc cu două grade.

Ciclonul ca cel așteptat în România ar putea apărea de două ori mai des în viitor

 

„Acest lucru este cu siguranță ceea ce vom vedea din ce în ce mai des în viitor. Este semnătura absolută a schimbărilor climatice, recordurile sunt depășite cu o asemenea marjă”, a declarat Friederike Otto, lector superior în știința climei la Imperial College din Londra și coautor al studiului.

 

Reprezentanții grupului World Weather Attribution au declarat că o perioadă recentă de patru zile a fost cea mai ploioasă înregistrată vreodată în Europa Centrală, o intensitate devenită de două ori mai probabilă din cauza schimbărilor climatice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: