Skip to content
Opinii & Analize

Ați observat că Blaga, Băsescu, Gorghiu, Tăriceanu, Dragnea au fost concediați?

" "

Ați văzut ce veninos e Dragnea, când vine vorba de PRU? Ce urât vorbesc liberalii de USR? Ați văzut cum s-au unit, în discurs, toți, de la Tăriceanu până la Băsescu ultimul luzer?

Știți de ce? Pentru că au dreptate.

" "
" "

Dar doar parțial. Și eu cred că PRU este creația KGB, iar USR este agentura politică a CIA.

Dar furia liderilor din PNL, PSD etc față de noile partide nu vine din patriotism. E doar sindromul concediatului. Politicienii noștri erau obișnuiți ca rușii și americanii să-i folosească pe ei, și nu pe alții, în aplicarea de politici publice antiromânești. Faptul că ăștia de-afară și-au tras partide noi-nouțe, în țiplă, îi disperă pe politrucii noștri, care se obișnuiseră ca doar ei să fie cozile de topor antinaționale.

Să nu plecați de la premisa că rușii și americanii urăsc corupția. În toată istoria și pe toată planeta, Rusia și SUA au generat corupție sau au închis ochii la corupție atâta timp cât interesele lor erau satisfăcute. Iar schimbarea profundă care are loc în România în aceste zile a venit pe fondul inadaptării partidelor tradiționale la noile realități. Băieții ăia deștepți de afară au văzut că Dragnea, Blaga, Băsescu, Gorghiu și alții ca ei au devenit pur și simplu ineficienți. Se mișcă greu când li se trasează o sarcină, se apucă de furat când deși li s-a spus să stea potoliți o perioadă… De-aia i-au și schimbat cu niște tineri frumoși.

Nu mă bazez decât pe flerul personal când spun că partidul lui Nicușor Dan e făcut și condus din Statele Unite. Am mai văzut tipul ăsta de branding, de slogan, de personaj principal și de oengiști susținători. Dacă ați citi istorie sau politică externă, le-ați vedea și voi.

Cât privește PRU, treaba e simplă: dacă chiar vrei să faci un partid naționalist, nu-l faci cu toate rebuturile parlamentare care nu și-au mai găsit loc pe liste. Și nu-l anunți pe Ponta drept ipotetic lider, Dumnezeule Mare! Să spui despre Ponta că e patriot e ca și cum ai spune despre Vladimir Putin că e un mare apărător al drepturilor omului…

Editorialist PSnews.ro și pasionat de fotografie, Bogdan Stoica are un blog de succes care se menține în Top 10 Național de câțiva ani, depășind 1 milion de cititori unici.

Pe Bogdan Stoica îl puteți citi și pe www.bogdanstoica.ro.

" "

2 comentarii la “Ați observat că Blaga, Băsescu, Gorghiu, Tăriceanu, Dragnea au fost concediați?

 1. ziaristu Bogdan Stoica chiar esti atat de batut la cap sa crezi din auzite ca e pe fir rusii si Kgb . Aceste likele politice ar trebui eutanasiate si scapam de mafioti si de tine care scrii prostii !

 2. In primul rand, timpul in care SUA si Rusia vor putea face ceva, orice, in Romania, este departe si va veni doar dupa confiscarile din offshore sau raderea a jumatate din teritoriu. Romania i-a creat Rusiei marile probleme cu Occidentul (dupa cum a recunoscut Cumpanasu intr-un articol) si recent a inceput sa ameninte fizic SUA pentru unele „insulte” (si nu e cel mai grav lucru facut). Daca au fost concediati, sistemul i-a concediat. Nicusor Dan si mai ales Clotilde Armand sunt singuri in partid, iar PRU inseamna Ponta si prietenii lui.
  Dintre numele evocate, doua sunt foarte relevante si restul relativ relevante:
  Concedierea fostului presedinte Traian Basescu, acuzat atunci de cele mai mari blestamatii, arata de fapt ce monstri colcaie intr-un sistem care il considera pe acesta prea moale. Pe 90% nu ii stim nici dupa nume.
  Cea a lui Liviu Dragnea arata cat de sovini-xenofobi (inclusiv anti-occidentali) sunt membrii sistemului daca ii deranjeaza chiar si pro-occidentalismul light, gen Romania lui Ceausescu, a lui Liviu Dragnea. Si cat de periculos de ipocrite sunt „declaratiile de dragoste” ale unor goarne precum Chifu sau Fota…
  Minunea in cazul Tariceanu e ca a rezistat atat de mult. Dupa ce a ignorat ordinul pe unitate de infiltrare a PPE, cel mai puternic pol de putere din UE, ma asteptam sa dispara instant.
  De Blaga nu stiu, ar putea cel mult sa fie indepartat in favoarea Alinei Gorghiu.
  Despre concedierea Alinei Gorghiu sunt si mai putine dovezi, cel mult s-ar face pentru ca PNL sa fie preluat de altcineva, dar ea nu ar iesi in pierdere.
  Toate „curatarile” de pana acum asta au insemnat: transferul unor baieti de la infanterie la intendenta, insotita de garantii suplimentare (gen. Pavel Abraham le numea „certificate de buna purtare”). Iar majoritatea au fost recunoscatori, inclusiv cei care au facut puscarie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *