Skip to content
Politică

Ați plecat după fentă? Amănuntul nespus despre variantele de premieri EXCLUSIV

fn24.ro

Ați plecat după fentă? Nu-i nimic – redacția PSnews.ro vă arată în cele ce urmează amănuntul nespus de nimeni despre variantele de premieri vehiculate până acum în presă.

În ultima, săptămână presa autohtonă a întors pe toate fețele mai multe nume de posibili prim-miniștri cu care coaliția PSD-ALDE ar urma să meargă la consultările cu președintele Klaus Iohannis. Astfel, PSD i-a avansat pe europarlamentarii Viorica Dăncilă și Sorin Moisă, pe prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu (fost deputat PDSR / PSD între 1996 și 2004), precum și pe senatorul Mihai Fifor și ministrul demisionar al Afacerilor Interne, Carmen Dan. Nici ALDE nu s-a lăsat mai prejos, lansând în piață (chiar dacă mai puțin vizibil) numele liderului Călin Popescu-Tăriceanu.

După cum ați văzut mai sus, am folosit forme tranzitive ale verbelor, iar nu reflexive impersonale, tocmai pentru că aici este cheia a ceea ce am aflat recent. Concret, surse din coaliție au declarat pentru PSnews.ro că toate variantele de mai sus au fost aruncate în mod neasumat chiar de către cei doi șefi ai ei: Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu. Motivul este simplu: presa trebuie să se mulțumească doar cu aceste 4-5-6 nume și să nu mai sape ori să lanseze ipoteze legate de alți posibili premieri. Potrivit surselor PSnews.ro, niciuna dintre aceste variante nu va fi prezentată la Cotroceni, altul urmând să fie numele fixat în urma ședinței de luni.

De altfel, sursele PSnews.ro subliniază că astfel de nărav al pistelor false este unul vechi. Amintiți-vă, de exemplu, cum – în martie 2015 – prim-ministrul de atunci, Victor Ponta, a dat presei (tot pe surse) nu mai puțin de cinci nume de posibili înlocuitori ai lui Darius Vâlcov la Ministerul de Finanțe: deputatul PSD Viorel Ştefan (președintele Comisiei de buget-Finanțe), viceguvernatorul BNR Liviu Voinea (fost ministru pentru Buget), Cristian Socol (consilier al premierului) şi Ioana Petrescu (fost ministru de Finanțe). Totul s-a încheiat prin numirea lui Eugen Teodorovici.

2 comentarii la “Ați plecat după fentă? Amănuntul nespus despre variantele de premieri EXCLUSIV

 1. Catre,
  Presedintele SUA Dl. Donald TRUMP
  Presedintele Uniunii Europene
  Sefii de stat ai tarilor membre NATO si UE
  Ce se intampla cu un stat membru UE si NATO in care majoritatea parlamentara si a Curtii Constitutionale au fost acaparate de mafie ? Un stat in care Curtea Constitutionala declara neconstitutionale sau insuficient de explicite articolele din Codul Penal prin care au fost condamnati mafiotii iar parlamentarii modifica aceste articole in asa fel ca mafiotii sa fie eliberati si declarati nevinovati ?
  Astept un raspuns prin actiuni concrete si nu prin vorbe si ingrijorari !
  Cu respect,
  Alexandru Lazarescu

 2. Catre Alexandru Lazarescu,

  Ce se intampla cand o parte a „societatii civile” este acaparata de ldioti ca tine care nu inteleg ca legile internationale interzic ca un stat sa intervina in politica interna a altui stat.
  Nu astept raspuns, n-am nici un fel de pretentii de la tine.
  Fara respect,
  Un cetatean normal la cap care nu vrea o romanie colonizata si condusa de straini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *