Atmosferă apăsătoare la Ierusalim, unde vineri a fost marcat Drumul Crucii

sursa foto: twitter

Tristeţea a umbrit ceremoniile din Vinerea Mare în Ierusalimul de Est, unde comunităţile creştine ortodoxe au marcat sărbătoarea pe fondul restricţiilor israeliene impuse pe fondul războiului din Gaza. Spre deosebire de anii precedenţi, când zeci de mii de persoane au participat la marcarea acestei zile importante din calendarul ortodox, celebrarea din acest an a fost una foarte modestă.

Crucile de lemn au fost purtate deasupra unei mulţimi rare pe Via Dolorosa. La tradiţionalul Drum al Crucii din Vinerea Mare au participat doar câteva sute de greci, etiopieni şi slavi, departe de zecile de mii de pelerini care făceau de obicei această călătorie pentru a asista la miracolul anual al Focului Sfânt, care anunţă Învierea lui Hristos în Sâmbăta Mare.

În acest an, războiul şi recenta escaladare cu Iranul i-au descurajat pe cei mai mulţi dintre pelerini.

Părintele Issa Musleh, purtătorul de cuvânt al Bisericii Creştin-Ortodoxe din Ierusalimul de Est, a declarat pentru agenţia Anadolu că „sărbătorile din Săptămâna Sfântă au fost limitate la ritualurile religioase, ca protest al creştinilor faţă de ceea ce se întâmplă în Gaza”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: