Au apărut primele imagini din momentul în care salvatorii ajung la epava elicopterului lui Ebrahim Raisi

Sursă foto: Captură video

Presa din Iran publică primele imagini din momentul în care salavatorii au ajuns la epava elicopterului în care se afla președintele iranian Ebrahim Raisi. În imagini poate fi observat locul prăbușirii și resturile elicopterului. Raisi și ministrul iranian de Externe au murit în accidentul de elicopter produs duminică. Cadavrele lor au fost recuperate luni dimineața de la locul accidentului.

Coada aeronavei este ruptă și se află la distanță de restul fuselajului. De asemenea, imaginile arată că elicopterul, cel mai probabil, a luat foc după prăbușire.

Președintele iranian, Ebrahim Raisi, și ministrul de Externe au murit în accidentul de elicopter produs duminică. Cadavrele lor au fost recuperate de la locul accidentului. Guvernul iranian a convocat luni o „întâlnire de urgență”. Operațiunile de căutare a elicopterului prăbușit au durat toată noaptea. Dimineață au apărut imagini cu epava complet arsă, în zona de munte de la granița cu Azerbaidjanul.

Unul dintre clericii de rang înalt aflat la bord a mai trăit o oră după impact, timp în care a încercat să ia legătura cu Teheranul.

Elicopterul în care se afla președintele Raisi era un model fabricat în Statele Unite și care nu a mai putut fi importat în Iran după 1979. Accidentul de elicopter a fost cauzat de o „defecțiune tehnică”, a anunțat agenția iraniană de presă de stat IRNA.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: