Au apărut și primele căpșuni românești. Mai scumpe decât carnea, dar mai ieftine decât cireșele

Sursa foto: Pixabay
Vremea capricioasă din această primăvară a afectat grav livezile de pomi fructiferi și alte culturi. Nu vom avea cireşe, piersici şi caise, anunţă ministrul Mediului, Mircea Fechet. Culturile de căpşuni, care încep să apară în pieţe, au scăpat tefere la limită, dar cu preţuri mai mari decât anul trecut.

Primele căpșuni românești care au apărut la piață. Sunt mult mai parfumate și au gust dulceag, total diferit de cele din import. Însă gustul autentic al produselor locale vine la pachet cu un preț mai mare. În piețe precum Moghioroș și Drumul Taberei, primii producători și-au expus deja recolta.

Prețurile variază între 25 de lei pe kilogram pentru fructele mai mici și 35 de lei pentru cele de dimensiuni mari, cu aspect perfect. În comparație, căpșunile din Grecia se vând cu 10–15 lei kilogramul.

Producătorii susțin că recolta din acest an este una bună, în ciuda vremii capricioase de la începutul primăverii. Totuși, cheltuielile ridicate cu producția au dus inevitabil la creșteri de prețuri față de anii precedenți.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: