Skip to content
Economie

Au explodat prețurile la alimentele de bază

Preţurile de la raft au explodat. Plătim mai mult pentru produsele din carne, ale căror preţuri, potrivit ultimelor studii, au crescut cu 6% faţă de anul trecut, iar legumele sunt şi ele mai scumpe. Cartofii noi, româneşti, au preţuri record. Mai mult, costul petrolului a ajuns la un maxim istoric, iar preţul benzinei şi motorinei la pompă creşte de la o zi la alta, informează b1tv.ro.

Cei mai afectaţi sunt consumatorii de carne. Preţurile la raft s-au majorat cu peste 6 procente la acest tip de produse. Nici legumele nu au scăpat de valurile succesive de scumpiri. Un kilogram de cartofi noi româneşti a ajuns să coste cât trei kilograme de carne. Varza s-a majorat cu peste 86%, ceapa cu 61%, iar morcovii cu aproape 55%.

Dacă facem o scurtă analiză, vedem că preţurile au explodat la aproape toate alimentele de bază. Ouăle s-au scumpit cu aproape 24 de procente faţă de acum doi ani. Topul este completat de lactate, cu scumpiri de aproape 8%. Şi pentru pâine plătim mai mult, cu peste 7% faţă de anii precedenţi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *