Toamna, cu ploi interminabile și vânt în rafale, s-a instalat în toată țara. În plus, la munte a nins și chiar s-a așezat un prim strat de zăpadă.
Și veștile nu sunt bune. Zonele înalte din șapte județe se află sub atenționare de ninsori și viscol. Iar un cod galben de vânt este valabil până la ora 10 în Dobrogea, în sudul Moldovei și în cea mai mare parte a Munteniei.
În aceste condiții, de luni nu se mai circulă pe Transalpina, între Rânca și Curpăt. Autoritățile urmează să decidă dacă închid până la vară și tunelul de pe Transfăgărășan care face legătura între Brașov și Argeș. Drumarii care au ieșit să curețe șoselele le transmit șoferilor să nu se mai aventureze fără anvelope de iarnă.
Duminică dimineață, în Brașov erau minus 4,4 grade Celsius. Nu după mult timp, a început să ningă.
Reporter: „E frig?”
Fată: „Îmi e puțin.”
Reporter: „Te așteptai să ningă deja?”
Fată: „Nu, sunt foarte uimită.”
Iar în Poiana Brașov s-a depus un strat subțire de zăpadă. Deși ninsoarea a fost anunțată, au fost destui surprinși de vremea de noiembrie.
Femeie: „Noi încă nu suntem pregătiți, dar nu contează, 2 rânduri de haine și asta e.”
La peste 2.000 de metri altitudine, frigul a fost și mai aprig.
Sergiu Olteanu, meteorolog la Stația Meteo „Vârful Omu”: „A început să ningă la Vârful Omu, se înregistrează -7 grade. Deja este ceață cu cer invizibil, chiar depuneri de chiciură.”
Cum regiunea s-a aflat parțial sub cod galben de ninsori și viscol, drumarii au împrăștiat peste 25 de tone de material antiderapant pe șosele. Peste 30 de utilaje au fost scoase pe drum în Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.
În vestul țării, ceața i-a pus în dificultate pe șoferi. Cel mai rău este pe drumurile din afara orașelor. La ieșire din Timișoara, abia se vede la 100 de metri distanță.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News