Au început, din nou, să iasă urșii din păduri. Alertă într-o localitate din Dâmbovița

Sursa foto: Ro-Alert

Localnicii din orașul dâmbovițean Fieni au fost avertizați prin mesaj Ro-Alert, cu privire la prezenţa unei ursoaice cu doi pui. Jandarmii și un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Fieni s-a deplasat în zonă.

Prezenţa unei ursoaice cu doi pui a fost semnalată marţi seara în oraşul dâmboviţean Fieni, populaţia din zonă fiind avertizată printr-un mesaj RO-ALERT, informează ISU Dâmboviţa.

Prezenţă animal sălbatic în oraşul Fieni, strada Runcului. A fost transmis mesaj RO-ALERT. Sunt desfăşurate activităţi în comun cu reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa”, precizează ISU Dâmboviţa.

De asemenea, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Fieni s-a deplasat în zonă.

Alertă de urs în „patria legumelor” din Dâmbovița. Fiara a distrus o stupină

La sfârșitul lunii august a fost semnalată prezența unui urs în zona Băleni, din Dâmbovița. Autoritățile spun că un urs a atacat o stupină în comuna Băleni, unde a distrus patru stupi.

Direcția Silvică Dâmbovița precizează că ursul a fost zărit în raza fondului de vânătoare Nr.27 Neagra. Ocolul Silvic Bucșani, prin personalul silvic de specialitate, a luat măsuri de prevenire, patrulare și îndepărtare a exemplarului de urs.

Ursul a fost observat ultima dată într-o pădure din Gheboaia, motiv pentru care personalul silvic de teren monitorizează zona. Având în vedere faptul că arealul său nu se află în zona de câmpie, specialiștii sunt de părere că exemplarul a pătruns accidental în fondul de vânătoare sau se află în tranzit.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL