Skip to content
Societate

Au murit oameni de la vaccin, susține ÎPS Teodosie. Gheorghiță reacționează: Astfel de declaraţii sunt extrem, extrem de periculoase

Inquam Photos/Octav Ganea

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a comentat declaraţiile Arhiepiscopului Tomisului în legătură cu vaccinul anti-COVID, considerând că trebuie încetat cu astfel de declaraţii “pentru că suntem responsabili moral de moartea oamenilor”. El a menţionat că nu vede ca aceste persoane care fac astfel de afirmaţii să fie responsabilizate într-un fel sau altul.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat ce părere are despre afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului care a susţinut că vaccinul anti-COVID este experimental şi persoane care s-au vaccinat au murit.

“Din punctul meu de vedere, astfel de declaraţii sunt extrem, extrem de periculoase prin faptul că creează şi accentuează neîncrederea şi ezitarea în rândul oamenilor, cu atât mai mult cât parte din aceste informaţii şi aceste declaraţii sunt eronate. În primul rând, nu sunt vaccinuri experimentale. Sunt vaccinuri autorizate ca orice alt medicament. Vaccinul de la compania Pfizer, de pildă, de la vârsta de 16 ani în sus are autorizare definitivă de la FDA. Deci, nu se va mai întâmpla nimic de aici înainte. Sunt peste opt miliarde de doze de vaccin administrate la nivel mondial. Sunt vaccinuri discutate, răs-discutate, analizate şi răs-analizate”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat trebuie încetat cu asemenea declaraţii pentru că acele persoane sunt responsabile moral de moartea oamenilor.

“Nu poţi să vii să spui public, mai ales persoană care este extrem de cunoscută în spaţiul public, care reprezintă un corp profesional important, de care oamenii ţin cont, că aceste vaccinuri au prospecte îndoielnice. Sunt prospecte ca la orice alt medicament. Cred că trebuie să încetăm cu astfel de declaraţii pentru că suntem responsabili moral de moartea oamenilor. Din păcate, eu nu văd ca aceste persoane să fie responsabilizate într-un fel sau altul. Au toate libertatea să declare orice, când vor, informaţii neadevărate”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat în aceeaşi conferinţă de presă, că oamenii trebuie să se gândească că “experimentul” pe 8 miliarde de persoane reprezintă o credibilitate dincolo de orice dubiu.

“Toţi cetăţenii ar trebui să se gândească că deja experimentul pe 8 miliarde de suflete, nu poate fi altceva decât de o credibilitate dincolo de orice dubiu. Nu poţi să mai spui când vaccinezi peste 8 miliarde de suflete, că vorbim despre un experiment. Este un lucru logic, nu trebuie să ne uităm nici la unul, nici la altul, trebuie să gândim şi noi în acest mod care este foarte practic, foarte logic şi să ne luăm deciziile, ţinând cont de aceste lucruri. Aşa şi la aspirină dacă deschidem prospectul s-ar putea să ne şocăm. Nu mai zic la antibiotice şi să nu uităm că românului îi place să îşi cumpere antibiotice pentru orice.  Asta este realitatea. Dacă 8 miliarde de oameni nici nu au murit, nici nu au înnebunit, nici nu au deveniţi handicapaţi, probabil o fi bun de ceva”, a declarat Adriana Pistol.

Ea a completat apoi, precizând că atunci când a folosit termenul “handicapaţi” s-a referit la informaţiile care erau pe Facebook cum că persoanele care se vaccinează devin monştri şi le cresc solzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *