Skip to content
Puterea Știrilor Video

Au plecat ”socialiștii”, cu ce se laudă liberalii? Robert Sighiartău: Spitalele acelea care erau doar pe hârtie pe vremea PSD au început să se construiască

psnews.ro
" "

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, secretarul general PNL, Robert Sighiartău, a reamintit că unul dintre cele mai importante proiecte ale guvernării liberale, contractele de finanțare pentru spitalele regionale, deja a căpătat contur, prin primirea în curând a unei prime tranșe de 47 milioane de euro, necesare construirii Spitalului Regional Cluj.

„Să nu uităm că am semnat contractele de finanțare pentru cele trei spitale regionale și chiar zilele trecute premierul a anunțat că vine prima tranșă pentru construirea Spitalului Regional din Cluj, 47 milioane euro. Adică deja se intră în linie dreaptă și se construiește efectiv spitalul, e vorba de unul din spitalele acelea care erau pe hârtie, dacă țineți minte, pe vremea PSD-ului”, a declarat deputatul liberal.

" "

Acesta a amintit totodată și de eforturile depuse pentru construcția autostrăzii Sibiu-Pitești, despre care ministrul Transporturilor, Lucian Bode, declara la începutul anului că va trimite un răspuns Comisiei Europene cu privire la unele clarificări solicitate.

„Așa cum anunța și ministrul Transporturilor, până la sfârșitul anului vom inaugura cel puțin 100 km de drumuri expres și autostrăzi, ceea ce este un lucru extrem de interesant. Se vede clar schimbarea de viziune de la un guvern PSD, socialist, și un guvern PNL, care este proiecția administrațiilor locale de succes ale PNL. Uitați-vă la Oradea, Cluj, Brașov, orașele mai mici, Blaj, Reșița, acolo avem niște administratori de dreapta, liberali, care au reușit să eficientizeze banul public și să investească în drumuri, spitale, școli, în tot ceea ce înseamnă calitatea vieții oamenilor, iar aceste lucruri atrag după sine și întreprinzători privați, medici și familii pentru că își doresc să trăiască într-un mediu cât mai bun, cu un nivel de calitate al vieții mai crescut, iar odată cu asta cresc și veniturile acelor cetățeni și acelor familii, crește bunăstarea comunității. Asta s-a întâmplat în Cluj, Oradea, Brașov și în alte părți. Uitați-vă cum a gestionat Ilie Bolojan, la Oradea, pandemia de coronavirus: exemplar. Uitați-vă cum a gestionat la Cluj, domnul Boc, și vorbim de o comunitate mare, unde stau și foarte mulți studenți, o metropolă cosmopolitană. Deci asta trebuie să facem și la guvernare, iar noi în primul trimestru am avut un buget pe investiție mai mare cu cel puțin 5% față de anul trecut, cu toate că era deja perioada destul de dificilă. Banii aceștia i-am pompat în construcții, investiții publice și după aceea vor genera, așa cum am spus, bunăstare și alte investiții private și locuri de muncă bine plătite”, a declarat secretarul general PNL, Robert Sighiartău.

Secretarul general PNL a amintit la „Puterea Știrilor” contextul în care au fost luate toate aceste măsuri, determinat de criza sanitară a pandemiei de coronavirus.

„A urmat acea criză sanitară care, normal, ne-a pus și ne-a obligat să luăm măsuri economice, să facem rost de bani, să ne folosim de imaginea bună pe care o are președintele României în Uniunea Europeană și premierul Ludovic Orban, pentru a convinge Uniunea Europeană, Consiliul Europei, că avem nevoie de bani mulți. Ați văzut că au început să apară, aici vorbim de acel pachet de 33 miliarde de euro, care este extrem de generos, plus banii care vor veni pe bugetul din 2021- 2027 și acei bani care trebuie să vină în următoarea lună, cei 3 miliarde, care se vor da companiilor. Vorbim pe lângă șomajul tehnic, care a protejat locurile de muncă, de granturi HoReCa, deoarece a fost grav afara afectată de criză, granturi de până la 200.000 de euro, pentru plata facturilor restante ale acestor oameni, care nu și-a mai putut plăti furnizorii, sau pentru repornirea activității. Guvernul PNL se bucură de o credibilitate în rândul sistemului bancar și a jucătorilor internaționali, pentru că ai nevoie de finanțare. Nu am preluat vistieria statului cu bani și cu seifurile pline, dimpotrivă, 50 miliarde lei datorii, așadar facem față și guvernul face față, mai ales în condițiile date, fără a avea o majoritate”, a conchis Robert Sighiartău, la „Puterea Știrilor”.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *