Skip to content
Politică

Au plecat teleleu cu urna și s-au ales cu DOSAR PENAL

nineoclock.ro
" "

Au plecat teleleu cu urna de votare și s-au ales cu DOSAR PENAL. Citiți, în cele ce urmează, unde s-a întâmplat incidentul.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș a întocmit un dosar penal pentru membrii Secției de Votare nr. 117 din Sighișoara, care au hotărât să plece cu urna mobilă fără a fi însoțiți de reprezentatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, repartizat la secția respectivă.

" "
" "

Oficiali din cadrul Biroul Electoral de Circumscripție Județeană numărul 28 Mureș au declarat, pentru Agerpres, că polițiștii efectuează cercetări în baza art. 390 alin. 2 din Codul penal, pentru nerespectarea regimului urnei de vot.

Art. 390 alin 2. prevede că „încredințarea urnei speciale altor persoane decât membrilor biroului electoral al secției de votare ori transportarea acesteia de către alte persoane sau în alte condiții decât cele prevăzute de lege se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *