Skip to content
Politică

Au reapărut facturile uriașe la energia electrică. Virgil Popescu: Fac un apel la ANRE să-și facă treaba!

Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni, la Parlament, despre cazurile de persoane care au primit facturi mari la energie electrică, că face un apel către ANRE să îşi facă treaba şi că, în cazul persoanelor fizice, trebuie să ia măsuri inclusiv Protecţia Consumatorilor.

”Fac un apel, cum am făcut şi în luna ianuarie, ANRE să îşi facă treaba, să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa iar la persoane fizice, poate inclusiv Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi şi să verifice aceste lucru”, a spus ministrul Energiei.

Despre afirmaţia furnizorilor că facturile mari sunt din cauza ordonanţei de urgenţă, ministrul a spus că furnizorii se află în prezent în discuţii în comisiile parlamentare şi este convins că se vor face corecţii în Parlament, cu acordul coaliţiei.

Virgil Popescu a fost întrebat dacă această ordonanţa încurajează consumatorii să reducă consumul de energie, el arătând că ”orice cetăţean care ştie că plăteşte mai puţin (..) dacă în loc de 300 de kw, consumă 250 şi plăteşte mai puţin e clar că este încurajat”.

”Trebuie găsită şi o modalitate de bonificaţie”, a mai afirmat Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *