Audiat în Congres, şeful FBI a spus că cel care a vrut să-l ucidă pe Trump a căutat detalii despre Lee Harvey Oswald

Sursa foto- x

Presupusul autor al tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump a căutat de pe laptopul personal detalii despre împuşcarea lui John F. Kennedy şi a manevrat o dronă în zona din apropierea mitingului, cu doar două ore înainte ca fostul preşedinte să urce pe scenă, la 13 iulie, în Butler, Pennsylvania, a declarat miercuri directorul FBI, Christopher Wray, care a fost audiat în Congres, relatează CNN.

FBI a analizat laptopul lui Thomas Matthew Crooks şi a descoperit că acesta căutase cât de departe se afla Lee Harvey Oswald când l-a împuşcat şi ucis pe preşedintele John F. Kennedy în 1963. Căutarea a fost făcută pe 6 iulie, în aceeaşi zi în care a fost anunţat mitingul lui Trump.

„Pe 6 iulie, el a făcut o căutare pe Google cu: ‘cât de departe era Oswald de Kennedy'”, a declarat Wray în faţa Comisiei judiciare a Camerei Reprezentanţilor. „Aceasta este o căutare care este evident semnificativă în ceea ce priveşte starea sa de spirit”, a adăugat directorul FBI. „A făcut-o în aceeaşi zi în care se pare că s-a înscris la mitingul din Butler”, a mai spus Wray.

Directorul FBI a dezvăluit că „în jurul orei 16.00”, adică cu aproape două ore înainte de tentativa de asasinat, trăgătorul, Thomas Matthew Crooks, „manevra o dronă în jurul zonei” mitingului, la aproximativ 200 de metri de scenă. Drona a fost în aer timp de aproximativ 11 minute, iar anchetatorii cred că Crooks a urmărit un flux live transmis de dronă pe telefonul său.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: