Skip to content
Politică

Audiere grea la DNA: fost ministru, chemat la explicații

huff.ro

Un fost ministru va fi audiat, joi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Mai exact, este vorba despre fostul ministru pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, care va fi audiat de procurorii DNA, in dosarul in care se investigheaza modul prin care a fost concesionata Baza sportiva „Cutezatorii”.

Costoiu si fostul tenismen Dinu Pescariu au fost plasati sub control judiciar de catre procurorii DNA, pentru abuz in serviciu, respectiv instigare la abuz in serviciu, ancheta vizand modalitatea de prelungire cu 25 de ani a contractului de inchiriere prin care Baza sportiva si de agrement pentru copii „Cutezatorii” din Bucuresti fusese data in folosinta Fundatiei „Dinu Pescariu”, relateaza News.ro.

 

Costoiu ar fi semnat prelungirea contractului desi acesta era in curs de reziliere, iar imediat dupa preluarea bazei sportive fundatia lui Pescariu a ingradit accesul copiilor la cladirile si terenurile de sport proprietate a statului si a schimbat scopul utilizarii Bazei „Cutezatorii”, folosind-o in scopuri comerciale. Prejudiciul estimat in acest dosar este de aproape 94 de milioane de euro, potrivit Hotnews.ro.

Potrivit DNA, Mihnea Costoiu, secretar de stat in Ministerul Educatei la data faptelor, este cercetat pentru abuz in serviciu, iar Dinu Pescariu este cercetat pentru instigare la abuz in serviciu, cei doi fiind plasati sub controlul judiciar pentru 60 de zile.

Dosarul in care cei doi sunt cercetati sub control judiciar vizeaza modalitatea incheierii unui act aditional, in 23 iunie 2009, prin care a fost prelungit cu 25 de ani contractul de locatiune (inchiriere) aprilie 2004 potrivit caruia Baza sportiva si de agrement pentru copii „Cutezatorii” din Bucuresti – constructii si teren in suprafata de 5,7 hectare – fusese data in folosinta Fundatiei „Dinu Pescariu”.

Actul aditional din 23 iunie 2009 la contractul incheiat cu Fundatia „Dinu Pescariu” a fost semnat din partea Ministerului Educatiei Nationale de catre secretarul de stat Mihnea Costoiu, iar din partea Fundatiei „Dinu Pescariu” documentul a fost semnat de catre fostul tenismen, fara respectarea prevederilor legale si fara vreun aviz de la Directia Juridica din cadrul Ministerului Educatiei.

Procurorii DNA spun ca actul aditional a fost incheiat in conditiile in care contractul initial (incheiat in 2004 de RA APPS cu Fundatia „Dinu Pescariu”) se afla in curs de reziliere. Actiunea in instanta fusese initiata (in anul 2005) de Ministerul Educatiei Nationale, care devenise administrator al Bazei „Cutezatorii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *